Deel dit artikel
-

CIF gaat aanleg van glasvezel in buitengebied stimuleren

Investeringsmaatschappij CIF wil de aanleg van glasvezelinfrastructuur in de buitengebieden stimuleren. Het bedrijf wil een half miljoen huishoudens in buitengebieden die tot op heden geen toegang hebben tot supersnel internet gaan helpen. Die moeten dan wel bijdragen in de kosten, maar die zijn minder hoog dan in het verleden.
 
In Twente wordt bijvoorbeeld een vastrechtvergoeding van 10 euro per maand aan gebruikers gevraagd en in andere gebieden een eenmalige bijdrage. Ook combinaties zijn mogelijk.

CIF is begonnen met vraagbundeling in de regio Twente, het eerst in Tubbergen. Mogelijk worden binnen twee jaar 20.000 lijnen uitgerold. Caiway, Fiber Nederland en Solcon zullen consumentendiensten aanbieden en WeServe en Cbizz dragen zorg voor zakelijke diensten, weet Telecompaper. CIF heeft BAM en Van Gelder als hoofdaannemers ingeschakeld.

Deel dit bericht

2 Reacties

KoalaBear

Heel goed. Al lijkt het dan niet echt op te schieten als er mogelijk binnen twee jaar pas 20.000 aansluitingen gemaakt worden van de 500.000. Dan zou het 500.000 / 20.000 = 25 * 2 jaar = 50 jaar duren voordat er overal glasvezel is. Hopelijk zit ik er naast, en natuurlijk kun je niet alles 1-op-1 doorrekenen, dat begrijp ik.

Willem Vink

Wat een verschrikkelijk kul verhaal. Dit is al zo vaak vertelt door iedereen. Als 50% van de bewoners maar effe tekent………………… tjaaaaaaaaaa, dan wil iedere investeerder wel investeren, maar de investeerders die zulke zekerheden vragen zijn gewoon watjes, meer niet.
Dit soort investeerders (pensioenfondsen e.d. steken met hun grote mond gerust wel geld in aandelen van een soort als Imtech, maar durven geen glasvezel kabel aan te laten leggen, terwijl de glasvezel kabel een veel zekerdere investering is, want die blijft wel liggen, wordt niet gestolen, wordt niet opgevreten door de muisjes of wat dan ook EN…………………….uiteindelijk gaat iedere bewoner in de buitengebieden op dat glasvezel over, want via het koperen kabeltje van ons aller KPN krijgen we gewoon nooit genoeg internet snelheid.
Kom op slapjanussen en durf eens echt te investeren. Dit is niet eens gokken terwijl U dat doorlopend doet met de aankoop van waardeloze aandeeltjes………….
Ik weet wel dat gokken meer KIK geeft, maar uw gepensioneerden voelen zich behoorlijk genaaid.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond