Apple realiseert recordomzet uit diensten

Apple realiseerde in het afgelopen derde kwartaal van het gebroken boekjaar 7 procent meer omzet, namelijk 45,4 miljard dollar, iets meer dan een jaar geleden. Een record werd behaald met de omzet uit diensten. De winst kwam 17 procent hoger uit op 8,7 miljard dollar.

Er werden in het kwartaal 41 miljoen iPhones verkocht, meer dan de 40,7 die analisten hadden verwacht. Apple verkocht in het kwartaal verder 4,2 miljoen Macs, en 11,4 miljoen iPads. In beide gevallen was er sprake van groei, bij de iPads zelfs 15 procent, wellicht dankzij de nieuwe 9,7 inch iPad.

Apple haalt tegenwoordig 61 procent van zijn omzet uit het buitenland.

De maanden april, mei en juni zijn doorgaans vrij rustig. Het wachten is dan ook op de nieuwe iPhone, die iPhone 8 of iPhone X wordt genoemd en naar verluidt ruim 1000 dollar gaat kosten.

Door het gebruik van OLED schermen zou de nieuwe iPhone dit jaar later verschijnen dan gepland, maar nog wel op tijd voor het feestseizoen. De iPhone-verkopen vormen nog steeds meer dan 60 procent van de omzet van Apple.

In een toelichting vertelde Tim Cook voor het eerst dat Apple stevig investeert in ‘autonome systemen’, daarmee doelend op wat in de wandelgangen de iCar is gaan heten. De ‘moeder van alle projecten op het gebied van kunstmatige intelligentie’, aldus Cook.

Een ander nieuwtje was dat Apple Pay wordt uitgerold in Denemarken, Zweden en Finland aan het einde van dit jaar. Geen woord echter over Nederland.

Voor het komende kwartaal houdt Apple rekening met een omzet van 49 tot 52 miljard dollar.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug