Deel dit artikel
-

Cloud zorgt voor hogere omzet en winst Rackspace

Het Amerikaanse hostingbedrijf Rackspace profiteert van de markt voor cloud computing. In het afgelopen kwartaal werd 30 procent meer winst geboekt: 29,2 miljoen dollar op een 11 procent hogere omzet van 489 miljoen.

Dat was weliswaar iets onder de verwachting van beleggers, maar die beloonden het Texaanse bedrijf nabeurs met een koersstijging van zes procent.

Zijn vijftig grootste klanten spendeerden in het kwartaal meer dan de overige klanten, vertelde CEO Taylor Rhodes in een toelichting.

Rackspace is een van de pioniers van clouddiensten, maar is niet zo snel gegroeid als Amazon Web Services. Om die reden besloot het vorig jaar al om geen kale rekenkracht meer te verhuren, maar om gebundelde diensten aan te bieden met ondersteuning, ook wel ‘managed cloud’ genoemd.

Rackspace heeft ook activiteiten in Nederland Vorige week werd bekend dat Rackspace een nieuwe kantoor heeft betrokken aan de Radarweg in Amsterdam en het van daaruit klanten in Nederland zal gaan bedienen. Ook de regio Scandinavië wordt sinds kort vanuit het Nederlandse kantoor aangestuurd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond