Deel dit artikel
-

Cloudbusiness grootste groeier Alibaba Group

De Chinese techgigant Alibaba ziet de grootste groei bij zijn cloudactiviteiten. De omzet daaruit verdubbelde afgelopen jaar en is al groter dan de activiteiten met AliExpress en Lazada samen.

Dat blijkt uit de cijfers over het vierde kwartaal die Alibaba zojuist publiceerde (PDF). Het beeld is vergelijkbaar met zijn Amerikaanse tegenhangers Amazon, Google en Microsoft, die ook forse groeicijfers rapporteerden bij hun cloudbusiness. Steeds meer kleine en grote bedrijven besteden IT uit naar de cloud en start-ups baseren er hun hele bestaan op.

Cloud is goed voor zeven procent van het verkooptotaal van het concern. Over het hele jaar genomen is dat vijf procent, wat betekent dat de groei versnelt.

Financiële details over de prestaties van het in Nederland populaire AliExpress en diens Aziatische variant Lazada geeft het concern niet. In het kwartaalverslag staan die onder het kopje ‘international commerce retail’ vermeld.

Tmall, de marktplaats voor westerse bedrijven die in China willen verkopen, biedt nu ingang aan 18.000 merken uit 74 landen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond