Deel dit artikel
-

CM koopt branchegenoot Paratel

Het in SMS, IVR en mobiele betaaldiensten gespecialiseerde CM uit Breda neemt voor een onbekend bedrag de Vlaamse branchegenoot Paratel over van de Vlaamse Media Maatschappij (VMMa).

Paratel was een volledige dochter van VMMa en ontwikkelde SMS- en IVR-service voor heel wat bedrijven.  Het bedrijf telt 21 personeelsleden die allemaal overgenomen worden door de nieuwe aandeelhouder. VMMa zal de komende jaren blijven samenwerken met Paratel/CM voor haar SMS-activiteiten, bijvoorbeeld de SMS-voting in televisieprogramma’s.

CEO Jeroen van Glabbeek van CM spreekt in een verklaring over een consolidatie binnen de SMS-markt in Nederland en België. ‘De basis daarvoor werd met name tussen 2007 en 2012 gelegd toen verschillende SMS-bedrijven opgingen in en zich aansloten bij CM.’

Paratel werd opgericht in 1994 als als joint venture tussen de Vlaamse Mediamaatschappij, Belgacom en Tijd Electronic Services en was op de Vlaamse markt naar eigen zeggen marktleider. VMMa wil zich blijven richten op televisie- en radioactiviteiten en SMS en IVR-service horen daar niet bij.

Paratel draaide vorig jaar een omzet van 13,4 miljoen euro. In 2011 was dat nog 16.4 miljoen,

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond