Deel dit artikel
-

Coca-Cola grootste op Twitter voor de Spelen

De dag voor het begin van de Olympische Spelen was Coca-Cola de meest besproken sponsor van het mondiale sportevenementen.

MediaCom, een mondiaal communicatiebedrijf, publiceert een Olympische twittertracker waaruit de populariteit van de sponsoren blijkt. De laatste publicatie dateert van de dag voor de opening van de Spelen. De tracker monitort data van 25 sponsoren over de afgelopen maand.

Het best scorende bedrijf is Coca-Cola. Er wordt twee keer meer over gesproken dan over de nummer twee. Een goed resultaat van de 100 miljoen dollar die een hoofdsponsor voor die prominente positie neerlegt. Maar het is de vraag hoe blij McDonald’s vandaag is met zijn peperdure sponsorcontract.

De twittercijfers van MediaCom tonen het nog niet, maar McDonalds was de afgelopen dagen de meestbesproken sponsor met negatief sentiment. De karakteristieke burgemeester van London, Boris Johnson, liet zich donderdag namelijk nogal opmerkelijk uit over de fastfoodketen. Hij noemde het eten van het concern heel voedzaam, lekker en gezond. Komiek Frankie Boyle reageerde als een stier op een rode doek vertelde zijn ruim 800.000 volgers:

 

Zijn bericht werd talloze keren geretweet. De volgende publicatie van MediaCom moet daar zicht op kunnen geven. De twittertracker toont ook het onderscheid tussen positief en negatief geladen berichten.

In het Olympisch dorp zijn trouwens vier McDonald’s-winkels die naar verwachting goed zijn voor tien procent van al het daar geconsumeerde voedsel.

Sponsoring is goed voor een betrekkelijk klein deel van het Olympische budget. Een onderzoek van de krant The Guardian laat zien dat het publiek het meest van de elf miljard pond ophoest. Sponsor met een bijdrage van zevenhonderd miljoen nog geen tien procent.

Foto: Uggboy (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond