Deel dit artikel
-

‘Concurrentie Uber op Nederlandse taximarkt miniem’

De concurrentie van Uber is ondanks de vele publiciteit vooralsnog te verwaarlozen, meent Hubert Andela, secretaris van KNV Taxi. De vele faillissementen van de laatste tijd in de taxibranche zijn niet te danken aan de nieuwe concurrentie.

Het aantal failliete taxibedrijven is in de eerste acht maanden van 2014 met 15 procent gestegen ten opzichte van de overeenkomstige periode vorig jaar. In totaal daalde het aantal bedrijven en instellingen dat failliet ging met bijna een kwart.

Er gingen in de maanden januari tot en met augustus 44 taxibedrijven bankroet. Als deze lijn doorzet stijgt het aantal failliete ondernemers in de taxibranche dit jaar naar 66. Dat is maar liefst een derde meer dan gemiddeld in de afgelopen jaren.

De belangrijkste oorzaken van de toename lijken de neerwaartse prijsspiraal en de dalende omzetten in het zorgvervoer. De prijzen dalen al een aantal jaren. Dat komt door de grote concurrentie bij aanbestedingen. De omzetten dalen, omdat er door bezuinigingsmaatregelen steeds minder mensen in aanmerking komen voor zorgvervoer.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond