Deel dit artikel
-

Conferentie Nederland Digitaal op 8 en 9 februari 2021 in Groningen en online

De tweede editie van het evenement Conferentie Nederland Digitaal is vanwege het coronavirus verplaatst naar 8 en 9 februari 2021. Kabinet, ondernemers, onderzoekers, maatschappelijke organisaties, regionale en lokale overheden werken op het evenement samen aan de doelstelling in de Nederlandse Digitaliseringsstrategie om Nederland digitaal koploper van Europa te maken door sneller in te spelen op het hoge tempo waarmee maatschappij en economie digitaliseren.

De conferentie vindt in ieder geval online plaats. De komende maanden wordt door de organisatie het programma verder ingevuld. Afhankelijk van de actuele corona-ontwikkelingen zal (een deel van) de conferentie fysiek in Groningen plaatsvinden.

Het kabinet heeft eerder de Nederlandse Digitaliseringsstrategie gelanceerd en afgelopen juni de actualisatie hiervan gepubliceerd inclusief de impact van het coronavirus en de mogelijke speerpunten voor een volgend kabinet. Ook is er extra financiering voor artificiële intelligentie (AI) bekend gemaakt en een overzicht gegeven van andere investeringen in bijvoorbeeld data(delen), digitale connectiviteit/infrastructuur, digitale overheid, digitale vaardigheden van Nederlanders en cyberveiligheid.

Het evenement wordt georganiseerd door de ministeries van EZK, BZK en Noorden Digitaal waarin overheden, onderwijsinstellingen en bedrijfsleven in Noord-Nederland samenwerken.

Foto EZK

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond