Deel dit artikel
-

Coolblue gaat witgoed in vijftig eigen blauwe busjes bezorgen

Coolblue start vandaag met het zelf bezorgen van een deel van de witgoedleveringen. Dat gebeurt met eigen blauwe busjes. De retailer start met vijftien busjes in Brabant en een deel van Limburg. Eind dit jaar moeten er in heel Nederland vijftig busjes rondrijden.

Het is onduidelijk of Coolblue de busjes uiteindelijk voor al zijn logistiek wil inzetten. Tot nu toe werkt het bedrijf hoofdzakelijk met PostNL. Voor witgoed werd Dynalogic ingeschakeld. Sinds 1 oktober 2015 werd een deel van het witgoed al zelf bezorgd door Coolblue.

Coolblue wil nog meer controle op het hele bestelproces – van bestelling tot ontvangst van een pakketje, vandaar de nieuwe formule CoolblueBezorgt.

Coolblue hanteert daarbij een tijdvak van 60 minuten. Zo hoeven klanten maximaal een uur thuis te blijven. Coolblue stuurt een SMS met de aflevertijd en belt een half uur voor de levering. De bezorgers installeren de nieuwe apparatuur, testen of het werkt en nemen de oude apparatuur ook meteen mee. De bezorging is gratis.

Het blijft niet bij bezorgen alleen. Coolblue gaat zijn distributiefaciliteiten met 36.000 vierkante meter uit in Tilburg uitbreiden. De aangekondigde uitbreiding volgt op een eerdere groei in 2014 toen al 25.000 vierkante meter extra voor Coolblue werd ontwikkeld. Met de recente uitbreiding komt het magazijn in Tilburg op ruim 60.000 vierkante meter.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

2 Reacties

Jeroen Bos

Zo heurt het! Wederom top! Chapeau Pieter en de rest.

erik bouwer

In Amsterdam alleen al rijden dagelijks 7.000 vrachtwagens en 25.000 busjes rond. CoolBlue is op dit vlak niet innovatief door zelf 50 busjes aan NL toe te voegen. Jammer maar begrijpelijk: de woorden milieu en verantwoord zijn dan ook niet te vinden op de CoolBlue website.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond