Deel dit artikel
-

Coolblue opent eerste fysieke winkel Duitsland

Voor het einde van het jaar opent Coolblue zijn eerste fysieke winkel in Duitsland. De vestiging in het centrum van Düsseldorf wordt meteen de grootste van alle filialen van de webwinkel.

De winkel komt in het winkelcentrum Kö-Bogen II en beslaat een vloeroppervlakte van 2.600 vierkante meter. Enkel de XXL-winkel in Den Haag, nabij Centraal Station, en die in Brussel zijn qua afmeting bijna even groot.

In Düsseldorf en de omringende steden wonen 1,5 miljoen mensen.

Een belangrijke reden om een fysiek vestiging te openen is om belangstellende kopers de gelegenheid te geven om een product te voelen, uit te proberen en voor persoonlijk aankoopadvies.

Coolblue zette in 2007 de eerste stap over de grens, naar België. Het zou daarna dertien jaar duren voordat de oostgrens zou oversteken. In het hartje van de coronapandemie ging de online retailer van start in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Daar heeft het een eigen bezorgnetwerk, installatiedienst en fietsnetwerk.

Vorige maand werd een Coolblue-winkel in Almere geopend en de komende maanden volgen er meer winkels, in onder andere Rotterdam Alexandrium, Kortrijk en Nijmegen.

De webwinkel van directeur Pieter Zwart realiseerde in 2020 een omzet van twee miljard euro, eenderde meer dan het jaar ervoor. De winst (ebitda) in dat jaar bedroeg 114 miljoen euro.

Sinds begin 2021 is Coolblue ook energieleverancier. Daartoe nam het softwarebedrijf Servicehouse uit Amersfoort over. Het is niet bekend of ook die activiteiten op enig moment in Duitsland zullen worden aangeboden.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jan

Saturn zit om de hoek.in een groot winkelcentrum op de KÖ
De winkelstraat van Düsseldorf.

Zij gaan binnenkort verbouwen.ze gaan van 4 etages naar nog maar 2

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond