Deel dit artikel
-

Corona zet post terug op de kaart

Een kwart van de Nederlanders heeft sinds maart 2020 meer kaartjes verstuurd dan daarvoor. Dat gebeurde vaak fysiek, maar bijna net zo vaak ook via onlinediensten. Dit blijkt uit een onderzoek van PostNL in het kader van Wereld Postdag, op 9 oktober.

Van de Nederlanders die het afgelopen anderhalf jaar meer kaartjes verstuurden, geeft driekwart aan daarbij weleens gebruik te maken van een online dienst. Toch vindt de meerderheid het leuk om een handgeschreven kaartje te ontvangen.

Online diensten bieden vaak de mogelijkheid om bijvoorbeeld een foto te gebruiken als kaart, wat het persoonlijk maakt. Maar het handschrift van kleinkind of moeder op een kaartje blijft ook bijzonder.

We versturen voornamelijk kaartjes op verjaardagen, ter condoleance, bij een geboorte en om iemand beterschap te wensen.

Vooral Nederlanders tot 40 jaar zijn actiever post gaan versturen in het afgelopen anderhalf jaar. Van de groep die actiever post heeft verstuurd tijdens de coronapandemie, verwacht een deel dat ook na de coronacrisis te blijven doen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond