Deel dit artikel
-

CoronaMelder 10 oktober beschikbaar

De Eerste Kamer heeft vandaag ingestemd met de Tijdelijke wet notificatieapplicatie Covid-19. De wet regelt de wettelijke grondslag voor het gebruik van de CoronaMelder-app. Ook staat er een antimisbruikbepaling in de wet om te waarborgen dat gebruik van de app altijd op basis van vrijwilligheid gebeurt.

Nu na de Tweede Kamer ook de Eerste Kamer heeft ingestemd met de wet zal CoronaMelder zaterdag 10 oktober landelijk worden geïntroduceerd. Op die dag start ook een landelijke campagne om de app onder de aandacht te brengen.

De app is de afgelopen weken in vijf regio’s getest. Alleen in deze regio’s kun je via de app anderen waarschuwen als je corona blijkt te hebben. Vanaf aanstaande zaterdag kan dat overal in Nederland. De app is sinds de start van de praktijktest ruim 1,3 miljoen keer gedownload.

De app is een aanvulling op het reguliere bron- en contactonderzoek van de GGD. De app beschermt de privacy doordat er geen informatie van gebruikers of de locatie van een gebruiker wordt opgeslagen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond