Deel dit artikel
-

CTO Facebook: ‘Kunstmatige intelligentie maakt enorme sprongen’

Kunstmatige intelligentie ontwikkelt zich met grote sprongen. Toepassingen die enkele maanden nog ondenkbaar waren, verschijnen in rap tempo aan de horizon. Dat vertelde Facebook CTO Mike Schroepfer vanochtend op Web Summit, het internationale startupcongres dat dit jaar voor het eerst in Lissabon wordt gehouden.

Schroepfer toonde vanochtend een vroege versie van een Facebook-toepassing voor het inkleuren van video’s. Net als bij de populaire app Prisma kunnen filters worden toegepast op video’s die net zijn opgenomen.

Voorheen moesten dergelijke video’s  eerst op een krachtige server worden geanalyseerd, nu kan het ook op een smartphone zelf. “We maken als industrie enorme vorderingen met kunstmatige intelligentie. Algoritmen die eerder onvoldoende waren, worden enkele maanden later opgevolgd door toepassingen die wel werken.”

Hetzelfde ziet Schroepfer gebeuren met virtual reality. “We hadden die technologie al in de jaren tachtig, maar toen waren computers nog niet snel genoeg voor het opbouwen van grafische beelden. Ook hier maken we de laatste maanden enorme sprongen voorwaarts.”

Schroepfer noemde VR en kunstmatige intelligentie als de belangrijkste ontwikkelingen waar Facebook zich de komende tien jaar op wil richten. De derde ontwikkeling zijn technieken om mobiel internet overal beschikbaar te kunnen maken, met name in arme landen. “We moeten investeren in technieken, ook als we niet zeker weten of we er daadwerkelijk wat mee kunnen doen.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond