Deel dit artikel
-

Dagan Cohen start ‘Twitter Gemist’

Dagan Cohen, oprichter van Upload Cinema, heeft een nieuwe startup SAAM gelanceerd, een online dienst die televisie en Twitter bij elkaar brengt in één scherm. Gisteren werd de nieuwe dienst getoond op het Cross Media Café in Hilversum.

Twitter-discussies die parallel lopen met tv-programma’s in bijvoorbeeld programma-apps zijn niet nieuw meer. Maar Cohen wil dit concept naar een volgend niveau tillen. Het nieuwe aan SAAM, ontwikkeld samen met het Sandberg Instituut, is dat een programma op een webpagina kan worden teruggekeken met de twitterstroom er naast, alsof die live plaatsvindt. Ook ziet de kijker in één oogopslag aan de hand van een grafiek welke fragmenten de meeste tweets opleverden.

Cohen test de applicatie al enige tijd met NPO-programma’s als DWDD, Wie Is De Mol, Pauw en Zomergasten. “Een programma als VPRO’s Tegenlicht is een mooi voorbeeld, je ziet de rustige opbouw van de tweets naar flinke discussies die ook na afloop van het programma doorlopen.” Kijkers kunnen ook zoeken in tweets, of populaire tweets selecteren.

SAAM is niet exclusief voor de NPO ontwikkeld. Cohen wil zijn technologie straks aan meerdere partijen leveren. “We mikken op alles dat live via het web wordt gestreamed.”

Deel dit bericht

1 Reactie

G.E. Jat

Dit komt uit 2010.. Zelfde idee toch?
http://www.npox.nl/?fId=417&uId=270686

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond