Deel dit artikel
-

Data brengt steeds meer op bij T-Mobile

De gemiddelde inkomsten uit data per klant zijn bij T-Mobile Nederland voor het eerst boven de vijftig procent uitgekomen. Het telecombedrijf zag zijn omzet in het derde kwartaal met 4 procent wel dalen naar 376 miljoen euro, maar de EBITDA steeg naar 161 miljoen.

Positief nieuws: Het gemiddelde bestedingsbedrag per klant steeg in het derde kwartaal licht naar 24 euro. Op dit moment biedt T-Mobile naar eigen zeggen de grootste (10GB) databundel en de hoogste maximale snelheid tegen de laagste prijs.

Eind dit jaar heeft meer dan 70 procent van de T-Mobile klanten 4G-toegang in de eigen woonplaats. Ook heeft T-Mobile dan in de 20 grootste stedelijke gebieden van Nederland het netwerk compleet vernieuwd.

Gecorrigeerd voor de verkoop van Simpel bleef het aantal postpaid klanten stabiel vergeleken met het tweede kwartaal. Het aantal prepaid klanten daalde met zeven procent.

Moederbedrijf Deutsche Telekom zag zijn omzet met 0,8 procent toenemen naar 15,6 miljard euro door goede resultaten van de Amerikaanse tak van T-Mobile. De nettowinst kwam uit op 800 miljoen euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond