Deel dit artikel
-

Deelplatform Peerby trekt 1 miljoen euro aan converteerbare leningen aan

Een kleine vijfhonderd deelnemers hebben tot nu toe 1 miljoen euro geïnvesteerd in converteerbare leningen van deelplatform Peerby.

Vrijdag lanceerde Peerby officieel de crowdfundingcampagne om haar verdienmodel Peerby Go (inter)nationaal uit te breiden. Zaterdag tegen middernacht werd het bedrag van 1 miljoen euro bereikt. Met nog 57 dagen te gaan verwacht Peerby dat de benodigde 1,5 miljoen voor die tijd binnen is.

Met het geld gaat de startup het verdienmodel Peerby Go in binnen- en buitenland verder uitbreiden en eerste stappen zetten in het ontwikkelen van circulaire producten; producten die geoptimaliseerd zijn voor kwaliteit, duurzaamheid en voor gedeeld gebruik.

Deel dit bericht

1 Reactie

van Deurzen

Lenen van de buren, moet Huren van de buren worden. In plaats van het gezamenlijk sterker worden beeld in een sociale(re) omgeving en het kennen van de buren, levert PeerbyGo dus straks awkward situaties op: X: “Hey buurman alles goed!” Y: “Ja hoor, alles prima. Bedankt voor het lenen van je heggeschaar! M’n tuintje ziet er weer top uit!” X: “Ja buurman dat heb je mooi gemaakt, mag ik effe vangen?!”.

We zouden socialer moeten zijn dan dat. Mijn buurman mag mijn kruiwagen voor niets lenen, dat vinden wij normaal. Ik leen de trap van de buurvrouw en zet m weer terug. Kosten? Waarom, het is uitruilen en dat maakt de wereld vriendelijk en gezellig.

In de video van de oprichter van Peerby stelt ie zelfs dat we in een wereld van overvloed leven, we hebben van alles dat we te weinig gebruiken. Uit die overvloed hoef je geen geld te trekken. Dat is het misbruiken van die overvloed en het in de hand werken van verdere individualisering ipv het verder ondersteunen van een socialere omgang onderling.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond