Deel dit artikel
-

‘Dell wil Perot verkopen’

Dell zou zijn dochterbedrijf Perot Systems willen verkopen voor 5 miljard dollar om opslagspecialist EMC en VMware over te kunnen nemen. Dat vertellen bronnen aan Re/code.

Dell en aandeelhouder Silver Lake Partners proberen ministens 10 miljard dollar bij elkaar te krijgen voor de overname van EMC. Door de verkoop van onderdelen hoopt men de schulden te verlagen.

De overname van EMC geldt als de grootste uit de techgeschiedenis. Dell koopt met EMC eigenlijk vooral het in servervirtualisatie gespecialiseerde VMware, dat voor tachtig procent eigendom is van EMC. Met beide bedrijf verstevigt Dell zijn positie op de cloudmarkt.

Perot, het IT bedrijf van miljardair en oud-presidentkandidaat Ross Perot, werd in 2009 onderdeel van Dell voor 3,9 miljard dollar. Dell zoekt al geruime tijd kopers voor het onderdeel. Er zou zijn gepraat met Tata, het Franse Atos en CGI. Tot dusverre hebben die gesprekken niets opgeleverd.

Re/code meldt ook dat VMware niet langer participeert in een cloud-joint venture met EMC genaamd Virtustream. De joint venture werd begin oktober aangekondigd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond