Deel dit artikel
-

Deloitte opent webshop met automatisch geschreven rapporten

Deloitte heeft een webshop geopend waarin het risicorapporten aan bedrijven verkoopt. Die rapporten worden geschreven met behulp van kunstmatige intelligentie.

“In slechts 60 seconden is het 100% fact-based rapport op maat beschikbaar”, aldus Deloitte bij de aankondiging van zijn nieuwe downloadwinkel. Het bedrijf verkoopt de rapporten voor 99 euro per stuk.

Er zijn verschillende soorten rapporten mogelijk: over een bedrijfstak, een benchmark van een bedrijf versus een bedrijfstak en, als derde, een bedrijf versus zijn directe concurrenten.

”De software kan op basis van 50.000 jaarverslagen binnen één minuut een nieuw en hoogwaardig fact-based risicorapport genereren. Daarnaast kan deze software rapporten genereren over alle onderwerpen die in een jaarverslag of vergelijkbare documenten voorbij komen.“

De online shop bevat nu louter risicorapporten. Dat wordt binnenkort uitgebreid met strategierapporten.

Het genereren en verkopen van dit soorten rapporten kan worden gezien als kannibaliserend op Deloittes dagelijkse praktijk. Aan den andere kant is het betaalde promotie voor de diensten van de organisatie.

Foto: Daria Nepriakhina (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond