Deel dit artikel
-

Delta Lloyd zet Big Data in om gestolen objecten op te sporen

Delta Lloyd zet een innovatief systeem in om sneller, beter en actiever gestolen en vermiste objecten terug te vinden. Het systeem Sjerlok maakt gebruik van Big Data, kunstmatige intelligentie en ouderwets speurwerk.

Delta Lloyd heeft sinds 2013 een speciaal team dat zich bezig houdt met het actief terugvinden van gestolen objecten. Tot nu toe werd het speurwerk vooral handmatig gedaan. Met de komst van Sjerlok is dit grotendeels verleden tijd.

In geval van diefstal of vermissing gaat Sjerlok direct op zoek naar het vermiste object door het internet af te speuren. Het systeem vergelijkt en koppelt deze informatie met de informatie van de gestolen goederen. Daarnaast blijft Sjerlok het dossier tijdens de opsporing monitoren en zorgt het voor samenwerking en communicatie met andere betrokken partijen zoals de politie en onderzoekbureaus.

Met Sjerlok verwacht de verzekeraar de schadelast door diefstal met minimaal tien procent te kunnen verminderen. Wat zich moet terugvertalen in lagere premies .

Sjerlok is ontwikkeld door 8vance Matching Technologies in samenwerking met Delta Lloyd en een aantal studenten van de Hogeschool Leiden – Forensisch ICT.

Deel dit bericht

2 Reacties

ed.meijer@squip.nl

Ik zou persoonlijk starten met een onzichtbaar product wat alleen zichtbaar wordt met UV Licht, zo zitten in Engeland al meer dan 1500 criminelen en veelplegers achter de tralies. zie http://www.smartwater.com

Dick

@ ed.meijer@squip.nl

Ik snap uw toevoeging niet. Er wordt ook nergens gezegd dat u dat niet kunt doen, maar daarmee vind u online het product nog niet terug. Veel spullen worden gestolen om te verkopen. Als het product niet gevonden wordt, heeft u niets aan “onzichtbare beveiliging”.
Het lijkt mij meer een kwestie van “en-en” dan “of-of”.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond