Deel dit artikel
-

Deutsche Post DHL zoekt nieuwe topman E-commerce

Deutsche Post DHL Group moet op zoek naar een nieuwe topman E-commerce, want Jürgen Gerdes wordt in het bestuur verantwoordelijk voor de nieuwe tak Corporate Incubatinons. Daarbij zet het post- en pakketbedrijf mobiliteitszaken en digitale platformen apart voor versnelde doorontwikkeling.

De vacante positie wordt tijdelijk waargenomen door Frank Appel, zo laat het Duitse concern weten. Er wordt inmiddels gezocht naar een vaste vervanger van Gerdes in de raad van bestuur voor de divisie Post – eCommerce – Parcel. Appel is de CEO van Deutsche Post DHL Group.

Het post- en pakketbedrijf, dat ook hard werkt aan zijn marktpositie in Nederland, brengt alle technologische innovaties binnen het concern vanaf deze week onder in een nieuwe divisie. Dat is Corporate Incubations. Jürgen Gerdes kan daar met zijn bewezen ondernemende geest alle fundamentele nieuwigheden versneld doorontwikkelen. Dat kan zelfstandig en mag in samenwerking met derde marktpartijen.

Het eerste concrete project is de doorontwikkeling van DPDHL’s StreetScooter. Dat is de elektrische bezorgbus die het zelf ontwikkelt sinds 2011. Dat voertuig zal ook op de markt komen als commercieel product. Andere bezorgbedrijven kunnen het met hun eigen merkidentiteit de weg op sturen. De R&D-kosten van de StreetScooter komen voor een derde voor rekening van de Duitse belastingbetaler.

Deze documentaire van de ZDF van afgelopen zomer laat zien dat er nog aanzienlijk in onderzoek en ontwikkeling moet worden geïnvesteerd om er een commercieel aantrekkelijk product van de maken:

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond