Deel dit artikel
-

DI-RECT verkoopt duizenden tickets voor livestream concert

Eigenlijk stonden er twintig concerten op podia in heel Nederland gepland, maar vanwege het coronavirus gingen die niet door bij DI-RECT. De band besloot een online variant op te zetten: een live stream vanuit het Nationale Theater.

De cijfers laten zien dat er zaterdagavond achtduizend fans naar het concert keken in de Haagse zaal. Dat smaakt DI-RECT naar meer, want de musici planden direct een volgend optreden per live stream in. Dat vindt plaats op De Pier in Scheveningen. De tickets hiervoor gaan woensdag in de verkoop op de site van de band.

Hoeveel omzet het optreden de band opleverde, is niet bekend. Fans mochten bij het eerste optreden zelf nog bepalen wat ze voor het concert over hadden. Dat geeft het management van de band goed zicht op de gepercipieerde drempelwaarde van een stream met muziek en live chat met de bandleden.

De technisch leverancier van het ticketsysteem was GUTS. Commercieel directeur Tom Roetgering denkt dat de verkoop van videotickets in de nabije toekomst gemeengoed kan worden. “Livestreams hebben een significante toegevoegde waarde. Het zorgt voor extra inkomsten voor de artiest en maakt het mogelijk om een uitverkocht concert toch bij te wonen, ook voor fans die vanwege logistieke of persoonlijke omstandigheden niet aanwezig kunnen zijn.”

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond