Deel dit artikel
-

Directievoorzitter Buma/Stemra weg na onderzoek college van toezicht

Directievoorzitter Wim van Limpt stapt op bij auteursrechten Buma/Stemra. Hij neemt dat besluit na openbaarmaking van een rapport van het College van Toezicht Auteursrechten (CvTA).

Van Limpt kwam in conflict met financieel directeur Wieger Ketellapper en jurist Anja Kroeze omdat zouden hebben ‘geschoven met budgetten’. Dat verwijt bleek niet op feiten gebaseerd (pdf).

Alle financiële sleutelfiguren hebben als gevolg van het conflict Buma/Stemra verlaten. Ketellapper en Kroeze zitten officieel ziek thuis. Een motie van wantrouwen tegen Van Limpt werd vorig jaar nog verworpen.

Voorzitter van de Raad van Toezicht Josephine de Zwaan zegt in een verklaring: ‘Het is winst dat definitief is vastgesteld dat er bij Buma/Stemra geen malversaties of fraude hebben plaatsgevonden en dat de uitkeringen aan de rechthebbenden niet in het geding zijn geweest. Wel worden er goede aanbevelingen gedaan om het toezicht op, en het bestuur van de organisatie en de processen te verbeteren, zoals het vergroten van het aantal onafhankelijke leden van de Raad van Toezicht, het versterken van de onafhankelijkheid van de Auditcommissie en het aanstellen van een tweede statutair bestuurder.’

Van Limpt zegt dat de organisatie gediend is bij ander leiderschap. Hij zal zijn rol als bestuurder op de Algemene Ledenvergadering op 29 oktober neerleggen en in januari 2019 zijn taken overdragen.

Deel dit bericht

5 Reacties

Z.Eur

Andere media berichten toch iets minder positief over deze meneer :

De commissie heeft ook de declaraties van Van Limpt bekeken en noemt een deel daarvan ‘opmerkelijk’. Zo schafte hij in nog geen half jaar tijd maar liefst vier computers aan op kosten van Buma/Stemra; een iPad, twee iMacs en een laptop van hetzelfde merk, terwijl de organisatie draait op Windows. Alles bij elkaar kostte het net geen 10 duizend euro.
….
Over het peperdure golfabonnement dat Van Limpt afsloot – bijna 40 duizend euro per jaar – schrijft de commissie dat ‘deze kosten’ nooit op ‘functionaliteit’ zijn getoetst.
….
Daarnaast vloog hij standaard businessclass (ook binnen Europa), liet hij zich vervoeren per taxi terwijl hij ook een leaseauto had en huurde hij peperdure adviseurs in om hem te ondersteunen als directeur.

Zullen we de Buma toch maar niet eens vervangen door een fatsoenlijk overheidsorgaan die zorgt dat de centjes bij de artiesten terecht komen?

Rocio

Dit is inderdaad wel een heel erg mager artikel Emerce.. Er wordt totaal niet ingegaan op de puinhoop die Van Limpt achterlaat bij Buma/Stemra. Mensen ziek thuis vanwege onterechte beschuldigingen, ruzie met het MT, leegloop personeel en inderdaad “opmerkelijk” declaratiegedrag.. Zie hieronder het artikel van De Volkskrant wat wel ingaat op de riante uitgavenpatroon van meneertje van Limpt:
https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/in-opspraak-geraakte-directeur-buma-stemra-stapt-op-wegens-bedreigende-situatie-~bedb239c/?utm_campaign=shared_owned

Jan Libbenga (Emerce) - Emerce

We hebben gekozen voor een summier bericht omdat het leiderschap van de auteursrechtenorganisatie in principe geen ‘core business’ is voor Emerce. Ook in het verleden hebben we geen aandacht aan deze kwestie besteed.

Helemaal negeren kunnen we het ook niet, omdat de organisatie ook digitale activiteiten heeft.

Het declaratiegedrag is overigens niet de reden dat Van Limpt opstapt, wel de onrust die binnen de organisatie is ontstaan. Een link naar het rapport is toegevoegd.

HJK

Een organisatie die zo’n ongekwalificeerde CEO aanstelt die verdient straf. En ga er maar vanuit dat die straf zich zal vertalen in een hele hoop door de leden op te hoesten pecunia. Want de “nieuwe externe adviseur” van Limpt (snaot u het nog?) gaat daar geen last van hebben: hij wist vorig jaar nog een motie-van-wantrouwen simpel van zich af te schudden; leden bedankt.

Erik de Ruijter - ABC

Deze puinhoop lijkt bewust te zijn gecreëerd door de uitgeverslobby binnen BS. Op de 7 uur durende vergadering (zonder pauze) waar van Limpt de motie van wantrouwen overleefde was er van alles mis met de stemprocedure.
BS is corrupt tot in het merg

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond