Deel dit artikel
-

Docdata houdt voorraden VD.nl vast

Docdata krijgt nog 1,3 miljoen euro van klant V&D, die afgelopen december zijn webwinkel sloot en inmiddels helemaal failliet is. De fulfillmentspecialist houdt nu de voorraden van VD.nl ‘in gijzeling’ om toch nog iets van zijn geld terug te kunnen krijgen.

Dat blijkt uit een brief van de curatoren die in handen is van RTL Z (PDF).

Docdata beroept zich op zijn retentierecht, want wil dat zijn klant de rekening betaalt. De curatoren vragen zich af of het fulfillmentbedrijf wel het recht heeft om die spullen vast te houden, want is geen eigenaar en verzorgt momenteel enkel de opslag.

De curatoren wilen over de voorraden van de webwinkel beschikken om deze in de winkels van V&D te kunnen verkopen. Dat geld moet weer worden verdeeld over de schuldeisers, maar zal voor Docdata slechts nog een fractie van de openstaande rekening zijn.

Een harde zaak maken de curatoren er niet van. De brief heeft het karakter ‘ter info aan betrokkenen’.

De website van V&D is offline, wordt gehost op een Google-server en speelt wegwijzer voor schuldeisers van V&D en La Place.

Foto: Keoni Cabral (cc)

Deel dit bericht

2 Reacties

Jaapie jurist

Klassiek geval van retentierecht volledig legitiem dus. Bovenal groot gelijk docdata. Curatoren denken enkel aan eigen portemonnee.

John van vliet

Als het retentierecht op de juiste wijze wordt uitgeoefend hebben de curatoren ook eens het (deels) achterin kijken in het verschiet en niet alleen de crediteuren zoals de curatoren over het algemeen voorstaat. Goed werk docdata

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond