Deel dit artikel
-

Warenhuis V&D op de valreep failliet

V&D is vandaag alsnog failliet verklaard door de Amsterdamse rechtbank. De 62 winkels en restaurants blijven open, maar zeker 10.000 werknemers verliezen per direct hun baan.

De bewindvoerders hebben het faillissement eerder vandaag aangevraagd. Of dat te maken heeft met het grote aantal claims van bezorgde leveranciers is niet bekend. Branchevereniging Modint schat de financiële schade voor de toeleveranciers van V&D op enkele miljoenen euro’s. V&D verkeerde tot vandaag in surseance.

De bewindvoerders zeggen dat de omzetting van surséance naar faillissement ‘vooral van technisch-juridische aard’ is. De UWV betaalt de lonen uit. De verwachting is dat V&D met ongeveer de helft van de winkels onder een nieuwe eigenaar verder kan. Zo’n 25 winkels zullen dan in afgeslankte vorm verder gaan. ‘Samen met de curatoren, en onze medewerkers werken wij hard aan een zo goed mogelijke doorstart’, zegt het bedrijf.

V&D sloot op 23 december als eerste zijn webwinkel, waarvan de domeinnaam al sinds 1996 bestaat. V&D had de website onlangs een volledig nieuwe look & feel gegeven, met een ‘enorme hoeveelheid functionaliteiten’ en een nieuw order management systeem van Demandware. De fulfillment was ondergebracht bij CB, de samenwerking met Docdata was beëindigd.

V&D was de nummer 23 van de Twinkle 100.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond