Deel dit artikel
-

DocMorris lanceert online marktplaats voor apothekers

Het van oorsprong Limburgse DocMorris en zijn Zwitserse moeder Zur Rose zeggen goed voorbereid te zijn op een mogelijke toetreding van Amazon tot de geneesmiddelenmarkt. ‘We geven gas op, we bouwen onze eigen online gezondheidsmarkt’, zegt Walter Oberhänsli, hoofd van de Zur Rose Group, tegen het Duitse persbureau.

Amazon heeft met de overname van Pillpack in de VS al een eerste stap gezet in de geneesmiddelenmarkt, en de lancering in Europa is slechts een kwestie van tijd.

Om Amazon het hoofd te bieden, lanceert Docmorris later dit jaar in Duitsland een marktplaats voor voorgeschreven geneesmiddelen, maar ook diensten van zorgverzekeraars, verzekeringsproducten en apps voor gezondheidsbeheer. Gesprekken met apothekersverenigingen waren al aan de gang.

De Rose Group zag zijn omzet als gevolg van corona flink toenemen, er werden aanzienlijk meer hygiëneproducten, vitaminen en mineralen besteld.

Oberhänsli voelt vooralsnog niets voor een fusie met Europa’s op een na grootste postorderapotheek, Shop Apotheke Europe, al wil hij het ook niet helemaal uitsluiten, net zomin als een overname door Amazon. Maar hij benadrukt dat ‘we niet met Amazon bezig zijn’.

Foto Pixabay

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond