Deel dit artikel
-

Dropbox overweegt beursgang in 2017

Opslagdienst Dropbox voert verkennende gesprekken met financieel adviseurs over de mogelijkheid tot een beursgang in 2017.

Dat weet persbureau Bloomberg via personen die op enige manier zijn betrokken bij deze gesprekken. De status van de gesprekken worden geduid als ‘verkennend’. De leiding van het internetbedrijf wil een idee krijgen van de waardering waartegen dit kan plaatsvinden en de snelheid van het proces.

Het staat in deze fase niet vast of Dropbox daadwerkelijk naar de beurs gaat volgend jaar.

Tijdens de laatste financieringsronde, in 2014, waardeerden investeerders het bedrijf op 10 miljard dollar. Sindsdien zouden aandeelhouders hun belang, net als in veel andere startups, hebben afgewaardeerd richting een meer reële waarde.

Oprichter Drew Houston (foto) zegt dat zijn bedrijf geen winst maakt, maar wel een positieve vrije kasstroom heeft. Er komt meer in dan dat eruit gaat.

Een beursgang zou voor gebruikers niet direct een merkbaar effect hebben. Het zou vooral een exit zijn voor aandeelhouders. Niettemin wordt de druk om geld te verdienen en dat van kwartaal op kwartaal te bewijzen groter.

Dropbox investeert momenteel vooral veel in zijn technische infrastructuur. Dat moet ertoe leiden dat meer grote bedrijven en andere professionele organisaties delen van hun harde schuiven en servers overbrengen naar Dropbox. Dat is relatief goedkoper en, als dat argument niet telt, dan moet het makkelijker worden voor medewerkers om onderling samen te werken.

Dropbox zei onlangs tegen Emerce dat het in Nederland acht miljoen actieve gebruikers heeft.

Foto: Web Summit (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond