Deel dit artikel
-

Dropbox met nieuw ‘onbeperkt’ product zakelijke markt

Opslagdienst Dropbox brengt een nieuw product voor grootzakelijke gebruikers uit. Medewerkers hebben daarmee op hun lokale computer toegang tot alle bestanden uit het bedrijfsnetwerk.

Dit product, Project Infinite, doet precies wat de naam zegt. Het geeft zijn gebruiker schijnbaar onbeperkte ruimte op zijn computer. In feite gaat het om een bijna onzichtbare versmelting van een lokale computer en het bedrijfsaccount van de grootzakelijke klant.

Zojuist presenteerde Dropbox de details van het nieuwe product op zijn eerste partnerbijeenkomst Dropbox Open in Europa.

De gedacht achter Project Infinite is dat het praktische drempels wil wegnemen voor gebruikers. Hoe meer mensen er bij een bedrijf werken, hoe meer bestanden er worden gemaakt. Al die bedrijfsbestanden passen lang niet op iemands harde schijf, hoe groot die ook is. Het delen van bestanden is een proces dat vanuit de Verkenner/Finder naar de webbrowser omschakelt. Die drempel wordt nu weggenomen.

Alle bestanden waar een gebruiker recht op heeft, ongeacht de maker ervan, lijken lokaal opgeslagen maar staan eigenlijk bij Dropbox. Lokale bestanden hebben een groen icoontje, externe zijn voorzien van een wolkje.

Met dit nieuwe product wil het bedrijf meer betalende zakelijke klanten aan zich kunnen binden. Het laatst bekende publieke getal over het aantal betalende gebruikers is 150.000, waarvan enkele tienduizenden in Europa.

Infinite moet op de enterprisemarkt de geldkraan wat verder open draaien. Het haakt in op de trend waarbij bedrijven steeds meer IT-infrastructuur uitbesteden naar externe specialisten, veelal in de cloud.

Concurrenten zijn bedrijven als Google Drive, Box en Microsoft Onedrive.

Grootzakelijke klanten van Dropbox zijn partijen als The Absolut Company, Channel 4, Condé Nast Britain, News Corp, Spotify, Expedia en Lagardère Active.

Een ander wat technischer nieuwtje dat zojuist in Engeland uitlekte, is de publicatie van een nieuwe API. Daarmee kunnen externe ontwikkelaars metadata toevoegen aan bestanden die in de Dropboxcloud zijn opgeslagen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Sjoerd - DFD

Je wilt inderdaad niets meer lokaal hebben. Leuke feature alleen jammer dat het hier om een Amerikaanse oplossing gaat. Op dit moment werk ik met https://vboxxone.nl omdat je daar alles in de webbrowser kan doen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond