Deel dit artikel
-

Duits ecosysteem om YouTube: 1,2 miljard euro

De economische waarde van YouTube bedraagt in Duitsland 1,2 miljard euro. Er zijn meer dan vierhonderd kanalen met een miljoen abonnees of meer.

Dat volgt uit een onderzoek door Oxford Economics in opdracht van YouTube zelf. Het getal staat voor de bijdrage aan het bruto binnenlands product (bbp). De Google-dochter laat zich een waarde toedichten die gelijk staat aan 0,03 procent van de hele Duitse economie.

De onderzoekers telden zaken op als de salarissen op van mensen die aan YouTube-producties werken (=30.000 FTE) en de muziekrechten die gemoeid zijn met de video’s op het platform.

Dagelijks zou de Duitser gemiddeld veertig minuten per dag besteden aan video op dit platform. Er zijn vijfduizend kanalen met meer dan honderdduizend abonnees. Vierhonderd kanalen hebben meer dan een miljoen abonnees, een toename van vijftien procent. Statista somt hier de top tien op. Daaronder één van oorsprong Nederlands kanaal: The Voice Kids Deutschland.

In alle golven van social media die komen en gaan lijkt YouTube op de derde hond die er met het  been vandoor gaat. Google investeert aanhoudend in de doorontwikkeling van het platform en weet publiek van jong tot oud vast te houden.

Foto: Pedro Simoes (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond