Deel dit artikel
-

Duitse toezichthouder overweegt acties tegen Facebook

De Duitse markttoezichthouder Bundeskartellamt is bereid om Facebook zware sancties op te leggen als de profielensite de privacy van consumenten niet beter beschermt. Na publicatie van de Duitse zienswijze ligt de bal nu bij het Amerikaanse sociale platform.

Het grootste bezwaar van Andreas Mundt, de baas van het Bundeskartellamt, is dat Facebook zonder toestemming van gebruikers grenzenloos data uit derde bronnen gebruikt om daar geld aan te verdienen. Die data wordt gecombineerd met de profieldata van individuele gebruikers. Zodoende is het gebruiken van Facebook op zich al voldoende om economische waarde te genereren voor de profielensite.

Mundts team publiceerde zijn visie kort voor Kerst. Die brengt de constatering met zich mee dat de Amerikanen misbruik van hun marktmacht. In een interview met de Rheinischen Post zegt de toezichthouder dat hij nu in de wachtstand gaat. Facebook heeft in zijn beleving twee opties: of ze komen met voorstellen om hun dienstverlening in Duitsland aan te passen of ze gaan de confrontatie aan met het risico op dwingende sancties.

Foto: John Ragai (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond