Deel dit artikel
-

Duitsland wil dat telefoonfabrikanten 7 jaar beveiligingsupdates aanbieden

De Duitse federale regering wil dat de Europese Unie de telecomsector onder druk zet om consumenten ten minste zeven jaar beveiligingsupdates en reserveonderdelen voor smartphones aan te bieden.

Dat is twee jaar langer dan een recent voorstel van de Commissie.

Brancheorganisatie DigitalEurope (die Apple, Google en Samsung onder haar leden telt) wil een maximum van drie jaar beveiligingsupdates en wil reserveonderdelen beperken tot schermen en batterijen in plaats van camera’s, luidsprekers en andere componenten.

Apple biedt als enige fabrikant meestal vijf jaar aan functie- en beveiligingsupdates. Android-leveranciers waren lange tijd geneigd om niet meer dan twee jaar ondersteuning te bieden, wat zo langzamerhand in de ogen van consumenten echt niet meer kan. Consumenten willen hun  smartphones langer gebruiken.

Het voorstel van de EU, dat mogelijk in 2023 van kracht wordt, is bedoeld om het milieu te sparen. Het voorstel kan ook van vitaal belang zijn voor het versterken van de mobiele veiligheid als geheel. Vooral Android kampt met een versnippering van systeemversies.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond