Deel dit artikel
-

Duizenden overstag voor muntloos betalen op Lowlands

Zeker vierduizend festivalgangers hebben afgelopen weekend hun consumpties op Lowlands betaald zonder munten. Ze gebruikten Mobile Order, een nieuwe manier van bestellen en achteraf betalen.

De pilot draaide op slechts drie locaties van het festivalterrein, dus er zijn nog geen algemene uitspraken over het succes te doen. Niettemin weet festivaldirecteur Eric van Eerdenburg nu al dat hij Mobile Order volgend jaar weer wil aanbieden via de Lowlands-app.

Managing director Gilbert Gooijers van technologieleverancier CM.com omschrijft de eerste resultaten als boven verwachting. Dat komt door het het aantal unieke gebruikers, maar vooral door het aantal herhaalaankopen dat zij doen. Als een festivalganger eenmaal puntloos via de app betaalt, blijft hij dat doen.

Gooijers: “De pilot draaide bij een kleine subset van de bezoekers: op de Glamping, de Beer & Cider-bar en de pers- en gastenschuur. Het barpersoneel, vaak professionals die op meerdere festivals werken, geven positieve feedback en hebben  eigenlijk geen instructie nodig.”

Van Eerdenburg hoopt dat muntjes als betaalmiddel in de toekomst kunnen verdwijnen. Mobiel bestellen en achteraf betalen acht hij gebruiksvriendelijker voor de bezoeker en logistiek veel eenvoudiger dan de plastic tokens. “En het is storingsvrij”, vanwege lokale caches in de bezoekersapp en die van het barpersoneel. Zij werken met iPods.

Mobile Order heeft zich voor Lowlands in technische zin bewezen. Om volgend jaar op te schalen naar meer locaties zal de bewegwijzering op het terrein en in de app moeten veranderen. Er zal geen twijfel mogen ontstaan bij bezoekers welke orders ze waar kunnen plaatsen en waar ophalen.

CM hoopt bij volgende events de Mobile Order-functie al te kunnen activeren op het moment dat het ticket wordt verkocht. Bij de betaling kan dan direct autorisatie worden gevraagd om de bestel- en betaalfunctie te gebruiken tijdens het event.

De grote test van Mobile Order is in het voorjaar van 2020. Het systeem wordt dan op grote schaal ingezet bij de horeca tijdens de Formule 1 in Zandvoort.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond