Deel dit artikel
-

Dutch Digital Design zelfstandig door

Belangenorganisatie Dutch Digital Design splitst zich af van Dutch Digital Agencies en gaat zelfstandig door. Twintig bureaus hebben zich inmiddels als partner aangesloten.

De verzelfstandiging vond plaats per 1 januari jongstleden, zo blijkt nu. De stap volgt op een proces van reflectie en planning door het nieuwe bestuur. Die kwam tot de slotsom dat Dutch Digital Design de plannen van Nederlandse designers zelf beter kon behartigen dan vanuit een groter geheel.

Bij Dutch Digital Agencies is het onderwerp design maar een van de vele thema’s op de agenda. Bovendien wil de nieuw opgerichte stichting zich juist meer op het buitenland richt, iets dat onder de oude vlag onvoldoende kon. DDA wil zich juist minder nadrukkelijk richting het buitenland profileren.

Bert Hagendoorn, die in 2014 aan de wieg stond van Dutch Digital Design, legt uit: “Nederland heeft qua design faam in het buitenland. We willen ons werk en onze mentaliteit daarbij beter en vaker tonen buiten de grenzen. In de nieuwe constellatie hebben we daarvoor meer mensen en middelen tot onze beschikking.”

Het uiteindelijk doel is om buitenlandse opdrachtgevers en werknemers voor Nederlandse designers te interesseren.

Dutch Digital Design legt een vergrootglas op de Nederlandse winnaars bij internationale awards en lobbyt voor sprekersplekken op events, waar mogelijk gecombineerd met handelsmissies. Zo staat Dutch Digital Design binnenkort bij SxSW op het podium.

Er is ook een redactie in huis die publicaties verzorgt op eigen kanalen en via mediapartners. Daarnaast krijgt de eigen website binnenkort een overzicht van cases. Er zijn strenge criteria voor aansluiting door partners, de bureaus achter het beste werk van Nederland. Deze komen ook samen, om tevens de kracht van het netwerk te benutten.

De partnerbureaus in alfabetische volgorde zijn: ACHTUNG! / Kraftwerk, Born05, Build In Amsterdam, CLEVER°FRANKE, CODE D’AZUR, DDB Unlimited, Greenberry, Grrr, Handmade, MediaMonks, Mirabeau, Momkai, Nok Nok Studio, Resn, Resoluut, Robot Kittens, RONIN Amsterdam, Superhero Cheesecake, This Page Amsterdam, Vruchtvlees en Your Majesty.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond