Deel dit artikel
-

eBay: 4G brengt miljarden extra retailomzet

Uit een onderzoek dat eBay liet uitvoeren, blijkt dat consumenten twee keer meer gaan uitgeven bij webwinkels zodra er landelijke dekkend supersnel mobiel internet (4G) is. Dat levert tot twee miljard pond extra brancheomzet op.

Dat zijn althans de cijfers die Conlumino aan eBay voorlegt ter presentatie aan de markt. De onderzoeker en analist van de retailbranche hangt als een van de eersten een labeltje aan een onderbuikgevoel dat bij velen al leeft.

Jaren geleden was ook al te zien, dat hoe beter de computer en hoe sneller de dataverbinding hoe meer de consument shopt. Op het mobiele net geldt dezelfde regel, onder de voorwaarde dat de interface optimaal is voor de gebruiker en de drempel die ‘het betaalproces’ heet, wordt geëffend.

In Engeland rollen de mobiele operators, net als in Nederland, hun nieuwe en snellere mobiele netwerken uit. Deze 4G- of LTE-netwerken staan snelheden toe van tientallen megabits per seconde.

eBay is een van de eerste internetbedrijven in e-commercesferen die veel en gericht investeerde in het ontsluiten van het mobiele kanaal. Dat heeft ertoe geleid, dat het een voortrekkersrol vervult. Concreet: het helpt dit jaar voor zo’n twintig miljard dollar aan producten en diensten verhandelen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond