Deel dit artikel
-

Ebay koopt volledig eigendom over Magento

Ebay koopt de aandelen in softwarebedrijf Magento die het nog niet had. Met de volledige overname van Magento krijgt Ebay een infrastructuur om buiten zijn eigen handelsplatform om toch webwinkels te laten bouwen, voor online en offline verkopers.

Gisterenavond maakte Ebay bekend dat het de resterende 51 procent in Magento overneemt. Het doel van topman John Donahoe is om technologie zo veel mogelijk in handen te brengen van winkeliers.

Hoeveel Ebay betaalt voor het aandelenpakket is niet bekend gemaakt.

In de toelichting op de overname benadrukt Donahoe bij herhaling dat Magento zijn bedrijf moet helpen om offline retailers naar het digitale domein te brengen. Marktkenners verwachten immers dat de grootste groei in e-commerce komt uit eigenaren van fysieke winkels die digitale puien gaan openen.

Magento is een wereldwijd bekend open source softwaresysteem om webwinkels mee te bouwen, van klein tot groot. Winkeliers kunnen zelf digitaal gaan bouwen, maar er heeft zich een ecosysteem rondom Magento gevormd van specialisten die winkeliers daarbij kunnen helpen. In Nederland zijn dat onder meer bedrijven als Smile. Eperium, ISM Ecompany en Crimson Wing.

Donahoe: “Externe ontwikkelaars laten ons duidelijk weten dat ze niet enkel een handelsite en betaalsysteem willen. Ze willen toegang tot een volwaardige set van e-commercefuncties om winkels mee te bouwen. We komen tegemoet in die wens met de overname van Magento en de creatie van de X.Commerce-groep”.

Deze X.Commerce-groep is een nieuw bedrijfsonderdeel in het Ebay-concern. Het doel van deze groep is om reeds aanwezige Ebay-technologie te isoleren, exporteren en beschikbaar te maken voor Magento-ontwikkelaars. Details hierover worden bekend gemaakt tijdens een speciaal daarvoor georganiseerd congres op 12 en 13 oktober in San Francisco.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond