Deel dit artikel
-

eDay 2012: Groot privacydebat met grote namen

Welke impact heeft de invoering van nieuwe privacyregels vanuit bedrijfseconomisch perspectief? Op Emerce eDay discussiëren leidende namen uit verscheidene sectoren met elkaar. Doe mee.

Adovaat Christiaan Alberdingk Thijm van kantoor SOLV leidt het ongetwijfeld intense debat dat op eDay zal plaatsvinden over nieuwe privacyregels. Natuurlijk komt de cookiewet aan bod, maar privacy omvat meer dan alleen dat.

Deelnemers aan het debat zijn:

  • D66-kamerlid Kees Verhoeven
  • IAB-bestuurder Auke van den Hout
  • lobbyist Martijn Hos van Thuiswinkel.org
  • Jeroen Verkroost, onlinebaas Microsoft Nederland

Vanuit verschillende perspectieven wordt bekeken welke effecten consumentenbescherming heeft op de zakelijke praktijk. Beïnvloeden de nieuwe regels ook Nederlands concurrentiepositie ten opzichte van het buitenland? Of ontstaan er ook kansen?

Het privacydebat vindt plaats op donderdag 25 oktober tijdens Emerce eDay in de Van Nelle Fabriek te Rotterdam.

Foto: Susan NYC (cc)

Deel dit bericht

1 Reacties

123privacy.nl

Interessante discussie, denk echter dat vooral ook een bewustzijn bij internetters van belang is. Wat deel ik en wat weet een website over mij zonder dat ik het zelf weet? En vooral, wat vind ik dat een website over mij mag weten?

Uit onderzoek blijkt steeds dat mensen privacy van belang vinden, kijken we in hetzelfde onderzoek naar acties die gebruikers nemen, dan komt dit belang niet terug. Kortom, mensen zeggen wel dat ze privacy van belang vinden, maar ondernemen geen actie. Zelf denken we dan ook dat vooral dat bewustzijn een probleem is.

Natuurlijk goed dat we daar vanuit de branché ook over na denken…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond