Deel dit artikel
-

eDay preview: corporaties nemen leven van alledag over

Douglas Rushkoff beschouwt de hele wereld als een corporatie. En het is hoog tijd om het stuur om te gooien. Met een boek en videofilmpjes probeert hij zijn ideeën te verspreiden.

Het begon toen Rushkoff op straat werd overvallen. Hij postte zijn verhaal online en beschreef de plek waar het gebeurde: hij noemde de straatnaam. Binnen de kortste keren had hij een tweetal reacties in zijn mailbox. Niet met de vraag hoe het nu ging met hem als persoon. Nee, in de berichten werd geklaagd dat hij de plek noemde waar het gebeurde. Hij zou de waarde van de buurt naar beneden halen.

Hoe kan een buurt meer zorgen hebben om waarde van ontroerend goed, dan de ervaringen van mensen in die buurt, vroeg Rushkoff zich af. In de moderne maatschappij, zo meent hij,  staan de mensen te ver van elkaar af. Zijn conclusie: corporaties en de bijbehorende mindset liggen hier aan ten grondslag.

Life Inc. The Movie from Douglas Rushkoff on Vimeo.

Hij schreef een boek en hoopt de regels van de maatschappij te veranderen. In wekelijkse video-updates werkt hij de tips uit die in zijn boek staan.

Life Inc. Dispatch 06: Why Corporations Hate the Free Market from Douglas Rushkoff on Vimeo.

Onlangs trad hij nog op een talkshow. De aankondiging voorafgaande aan dit optreden geeft goed het beeld weer dat de schrijver, leraar en documentairemaker probeert over te brengen.

<td style='padding:2px 1px 0px 5px;' colspan='2'Exclusive – Backstage With Douglas Rushkoff
The Colbert ReportMon – Thurs 11:30pm / 10:30c
www.colbertnation.com
Colbert Report Full EpisodesPolitical HumorMark Sanford

Emerce sprak al eerder met Rushkoff, als voorproefje op zijn verhaal tijdens eDay, waar hij een van de keynote speakers is.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond