Deel dit artikel
-

eDay: De toekomst van drones

Emerce eDay, op donderdag 11 oktober, is het jaarlijks terugkerende evenement waarin Emerce de grenzen oprekt en iets verder kijkt dan het digitale domein. De komende weken stellen we je de sprekers aan je voor. Vandaag: Leif Johan Holand van GRIFF Aviation.

Geen eDay zonder drones. Niet dat die door de Kromhouthal zullen gaan vliegen, dat zou een tikkeltje te gevaarlijk zijn, maar het onderwerp kan niet onbesproken blijven, zeker niet nu de professionele markt de drone ontdekt.

Leif Johan Holand komt naar eDay om de praten over de Griff 300, een megadrone uit Noorwegen met een hefvermogen van 225 kg. Bijzonder is dat de drone ondanks het liftvermogen toch tot 30 tot 45 minuten in de lucht kan blijven.

De belangstelling van Holand (1970) voor drones komt niet uit de lucht vallen. Hij begon als filmer met een passie voor de helikopter en zijn specialiteit werd dan ook het filmen vanuit de lucht. Daartoe richtte hij ook een bedrijf op, Magic Air. Met GRIFF Aviation, in 2016 opgericht samen met Jan Martin Nysæter, liet Holand zijn filmverleden achter zich.

Drones gaan steeds vaker taken vervullen waarvoor je vroeger een sportvliegtuigje op helikopter nodig had en dat natuurlijk voor weinig kosten. Op eDay zal de Noor inzoomen op de toekomst van drones. Gaat Amazon inderdaad pakjes op de grasmat bezorgen?

Emerce eDay vindt plaats in de Kromhouthal in Amsterdam Noord. Tickets hier.

Om video's van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond