Deel dit artikel
-

Eerste bordspel met Amazon Echo als ‘gastheer’

Het bordspel When in Rome van ontwikkelaar Sensible Objects is het eerste fysieke gezelschapspel dat de Amazon Echo een integraal onderdeel van het spel maakt.

Zelf spreekt Sensible Objects over ‘voice augmented’ bordspellen, maar eigenlijk is het meer. De computerstem is niet enkel een leuk extraatje bij het spel, het kan zelfs niet gespeeld worden zonder een Amazon Echo aan tafel. In die zin is de online praatpaal een onmisbare partij, een soort gastheer.

When in Rome is een spel waarbij spelers een pion over het bord moeten bewegen, van wereldstad naar wereldstad. De Echo stelt hen quizvragen over de stad waar ze een speler aankomt. Een goed antwoord levert een punt op en wie de meeste punten heeft wint.

Amazons speelmaatje is behalve de vragensteller ook degene die de score bijhoudt en de opstelling van het spel onthoudt, mocht er tussentijds worden gestopt.

Na dit spel wil de uitgever er nog vijf op de markt brengen. Prijs: dertig dollar.

Dit is zeker niet het eerste spel voor de Echo. Het ontwikkelaarsprogramma van Amazon richt zich nadrukkelijk ook op gamebouwers, onder andere met voorbeelden en tips. Die spellen maken echter geen gebruik van fysieke bordspellen als noodzakelijk spelelement.

In 2017 werden er in de VS meer dan twintig miljoen Amazon Echo’s verkocht.

Foto: Garreth Williams (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond