Deel dit artikel
-

Eerste stappen Starlink in Engeland

De internationaal opererende internetaanbieder Starlink heeft zijn eerste klant in Engeland aangesloten.

Een van de eerste, zo niet de eerste, klanten bevindt zich in het zuidwesten van Engeland, in het graafschap Devon. In een forum op Reddit toont een gebruiker de antenne die hij net heeft ontvangen. De antenne wordt gebruikt om internetsignalen te ontvangen die satellieten van Starlink naar aarde stralen.

It’s arrived 1st Starlink in the UK? from r/Starlink

In rurale gebieden, zoals die buiten de grote steden in Devon, is lang niet altijd breedbandinternet via een vaste verbinding beschikbaar. Hooguit via 4G, maar dat kan weer tot hoge telefoonrekeningen leiden.

Starlink heeft bijna duizend satellieten in een baan om de aarde. Die stralen internet door van zeker honderd megabit per seconde met, ondanks de afstand, weinig vertraging. SpaceX, het bedrijf achter de provider, wil internet aanbieden op plekken waar dat niet via vaste lijnen kan. En dat tegen een fatsoenlijke prijs. Een schotelantenne kost tussen de 450 en 500 euro en een maandabonnement rond de honderd euro. Dat is een keurige prijs in niet-stedelijke Engelse gebieden.

Engeland is het eerste land buiten de VS waar Starlink zijn diensten commercieel, maar wel in beta, aanbiedt. In komende weken zijn Duitsland en Italië aan de beurt en Frankrijk is bezig met de formaliteiten.

Starlink kan niet direct landelijk dekkend internet aanbieden, omdat nog niet alle satellieten zijn gelanceerd. Bovendien moeten ze dan ook nog de juiste locatie aan de hemel hebben ingenomen.

Foto: SpaceX (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond