Deel dit artikel
-

Eerste volledig end-to-end blockchain koffie

Koffiemerk Token claimt de primeur van de eerste volledig end-to-end blockchain koffie. Het merk, een initiatief van de Stichting FairChain, gebruikt blockchaintechnologie om westerse koffiedrinkers direct te verbinden met de gemeenschappen die hun bonen telen en branden.

De huidige koffieketen wordt volgens de initiatiefnemers gedomineerd door een handvol grote spelers die miljarden investeren in marketing, maar weinig tot niets in de boeren. Tegelijkertijd kunnen de meeste van de 25 miljoen koffieboeren wereldwijd amper hun productiekosten dekken, laat staan sociale en milieukosten.

Token komt voort uit een samenwerking tussen Bext360, Moyee Coffee en Stichting FairChain. Hun blockchain systeem laat zien wie wat verdient in iedere stap van de keten, waardoor onnodige tussenschakels kunnen worden weggenomen.

Om de voordelen van blockchain tastbaar te maken voor consumenten, is iedere zakje Token koffie voorzien van een token. Iedere token is 50 eurocent waard. Consumenten kunnen met hun 50 eurocent naar KrypC Technologies, het blockchainplatform, en zelf beslissen waarin ze hun geld investeren – in henzelf door korting op de koffie, in het merk Token of in de boerenfamilies die hun koffie produceren.

Deel dit bericht

1 Reactie

Marcel (WebwinkelKeur) - WebwinkelKeur

Mooi concept, ik ben wel benieuwd naar het gebruikersgemak. Klanten moeten immers ook snappen hoe het proces werkt…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond