Deel dit artikel
-

Einde oefening voor Lesara, doorstart ketst af

Er komt geen doorstart voor het Europese online warenhuis Lesara. De strategische investeerder die een doorstart wilde maken trok zich op het laatste moment terug.

Duitse media melden dat het einde oefening is voor Lesara. Enkele tientallen medewerkers houden de noodzakelijke operaties nog tijdelijk draaiend voor de curator. Deze richt zich nu op het verkopen van het distributiecentrum in Erfurt.

Het bedrijf van de jonge ondernemer Roman Kirsch groeide binnen enkele jaren van niets naar een omzet van tegen de 150 miljoen euro. Met behulp van algoritmes wist het goed in te schatten waar de consument nu behoefte aan had. Die vraag werd snel omgezet in productieopdrachten in China en Turkije. De tijd tussen constatering van vraag en gereed product werd zo kort mogelijk gehouden. Roulerend assortiment moest de klant constant verrassen en nieuwsgierig houden.

Met het failliet zien H&M en Primark een concurrent wegvallen.

Deel dit bericht

16 Reacties

VAN DRIESSCHE

Doen alsof er niks aan de hand is, zo heeft deze mij nog op 2 feb 2019 93.46€ doen betalen en niets verzonden. nu begrijp ik waarom deze geen mails beantwoord. Dus geld kwijt en er valt niks aan te doen.
De wetten zijn gemaakt voor de durvers !

Fred Costongs - 1964

Het is toch niet te geloven ,daar gaat je geld ,artikelen besteld en weg geld,hadden zede mensen niet eerder over dit kunnen berichten.

Ik heb hier geen woorden voor .

Ik ga vervolg gewoon de stad in voor kleren er is geen een modezaak te vertrouwen via online bestellen.

wibaut

Raar; ik heb op 11 feb nog besteld; werd binnen enkele dagen geleverd. Omdat dit goed ging en men ”aan het aftellen was” (t/m afgelopen weekend), op 05 maart nog durven te bestellen; echter nog geen-verzendinfo.
Als men niet meer levert, wat binnen de ”timer periode” is besteld, riekt dit, nog zachtjes uitgedrukt, naar ”misleiding” !

Carin Vos

Ik heb op 2 maart nog een bestelling gedaan in de “uitverkoop”. Ze adverteerden nog gewoon, de website deed het nog en er was niks waaruit bleek dat er niet geleverd zou worden, maar helaas, ik zit ook nog steeds te wachten op een verzendbevestiging, en antwoord op email komt niet. Naar m’n geld kan ik wel fluiten (fijn als je voor het eerst in jaren een keer iets koopt wat níet bij de kringloop vandaan komt)

F.Buddenberg

Ook ik heb besteld , eind februari en heb gekozen voor achteraf betalen. Vorige week kwam DHL onaangekondigd een pakketje afleveren terwijl ik niet thuis was. Ligt een bezorg brief waarmee ik het pakketje bij DHL kon halen. Pakketje is zoek. Ook Lesara reageert niet meer… Vreemd was ook dat als er een bekende winkelketen in financiële moeilijkheden zit, dit direct via de media wordt bekend gemaakt. Van Lesara niets vernomen. Middels de tracking en tracing va Lesara was de site gesloten….

M.Gaijkema

Ik heb mijn bestellingen van 26 en 28 februari keurig ontvangen. Wel een paar dagen later dan afgesproken, maar verder zonder probleem. Sterkte voor de mensen daar.

Hettema

Heb op 28 februari een bestelling gedaan en gelijk betaald. Tot op heden niks ontvangen. Ik vind dit oplichting, wel adventeren en geld innen en niks sturen.

F.Buddenberg

Ik heb gelukkig mijn zending op een Parcelpunt van DHL op kunnen halen. Het heeft even geduurd, maar uiteindelijk toch op zijn pootjes terecht gekomen. Dus eind goed, al goed. Veel succes voor diegen die nog op hun pakketje zitten te wachten.

Mirjam

Ik heb eind feb nog een broek besteld en tot op heden niet ontvangen maar wel betaald.
De site was gewoon gewoon in werking en dat is echt triest dat ze op deze manier toch nog mensen bedonderen.
Heb mails gestuurd maar je krijgt geen reactie helemaal niks!.
Dat je op deze manier nog geen wilt verdoen is naar mijn mening echt oplichterij.

Els

Eind februari heb ik 2 bestellingen gedaan. Ik heb 1 doos binnen gekregen, de andere nog steeds niet.
Ik durf eigenlijk niets retour te zenden van de eerste levering. Want Lesara heeft surseance.van betaling aangevraagd en maakt geen doorstart. Dus zou ik ook geen geld terugkrijgen.
Vandaag kreeg ik een mail van Lesara, dat er nog steeds geleverd wordt en ik rustig retour kan zenden.
Als dit niet kan en niet mag, dan mogen ze toch niet zo’n mail sturen?
Verwarrend! En wel meer dan 200 euro armer.

Josefien

Mijn bestelling 5 weken geplaatst met achteraf betalen. Tot mijn verbazing krijg ik vandaag een track en trace code van DHL. Ik denk dat ik het hele pakket weiger aan de deur. Ik kan niets meer retour zenden ben ik bang.

Gerhard Verwox

Dit bedrijf moest wel op de fles, ik heb er ooit twee broeken besteld, maat 36. De ene was veel te groot, de andere veel te klein. Overhemd bestel, normaal heb ik xl, maar voor de zekerheid xxl besteld. Ik kreeg hem niet eens dicht.
Dus wat ik er besteld heb, kon meteen retour. Als dat bij veel klanten het geval is, ben je zo over de kop.

Van Extergem Johnny - De heer

Ik heb effe geprofiteerd half februari van het aanbod dat ze alles
verkochten aan minder dan €10. Ik deed eerst een bestelling van 7 stuks,
en een paar uurtjes later zelfde dag (omdat het zo goedkoop was) bestelde ik nog 6 stuks. Half maart heb ik dan alles goed en wel ontvangen, geen enkel probleem dus. Vindt het daarom wel spijtig dat veel mensen hun goederen nog niet hebben. Hoop dat dit allemaal goed komt voor jullie !!
Vriendelijke groeten,
John

Mevrouw de Wolf

beste,

Is Lesara echt falliet, dan kan ik naar mijn geld fluiten

groet,

mevrouw de Wolf

Mevrouw de Wolf

Emerce,

wonder boven wonder heb ik vandaag mijn teveel betaald geld ontvangen

groet,

mevrouw D Wolf

Erwin Boogert

Verrassend. Dank voor het melden.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond