Deel dit artikel
-

Mogelijk kopers voor noodlijdend Lesara

Er zijn potentiële kopers voor de noodlijdende Duitse online koopjesmarkt Lesara. Dat zegt curator Christian Graf Brockhoff. Sinds 9 november verkeert het bedrijf in surseance.

Het ging al een tijd niet goed met het platform, dat ook in Nederland actief is. Zelf rapporteerde het bedrijf een jaaromzet van 150 miljoen, maar het zou in werkelijkheid om minder dan de helft gaan.

Het warenhuis dat is gespecialiseerd in lifestyleproducten, waaronder kleding en sieraden, zou onlangs vergeefs hebben geprobeerd 10 miljoen euro te vergaren bij de huidige investeerders, maar die kwamen niet over de brug. Northzone, Mangrove Capital Partners en Vorwerk Ventures hadden eerder dit jaar al 30 miljoen euro geïnvesteerd.

Ook zou de investering van het logistieke centrum in Thüringen zo’n 40 miljoen hebben gekost. Sinds de opening in augustus zijn er leveringsproblemen.

Om de kosten te beperken zou Lesara zich inmiddels uit Zweden en Spanje hebben teruggetrokken.

Volgens de curator is Lesara in de kern gezond. Ook aan het bedrijfsmodel mankeert volgens hem niets. Het bedrijf heeft 350 werknemers in Berlijn, Erfurt en Guangzhou in China. In dat laatste land wordt kleding geproduceerd.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond