Deel dit artikel
-

‘Elastic naar de beurs tegen miljardenwaardering’

Softwarebedrijf Elastic uit Amsterdam zou voorbereidingen treffen om via de beurs tussen de anderhalf en drie miljard dollar op te halen.

Direct betrokkenen vertellen dat tegen technologiesite Recode. Recode zelf geeft hen geen commentaar en meldt niets op zijn site noch op socialmedia.

Elastic ontwikkelt software om enorme hoeveelheden data snel te kunnen doorzoeken. Denk petabytes in milliseconden. De software wordt gebruikt door grote techpartijen als Oracle en Microsoft maar ook door honderdduizenden andere organisaties. “En dat loopt snel op tot meer dan een miljoen, het gaat echt viraal”, aldus Steven Schuurman op eDay 2016. Zelfs NASA maakt gebruik van Elastic om de dagelijkse datastromen van de Mars Rover te kunnen analyseren.

De onderneming met vestigingen op drie continenten zou documentatie voor de beursgang vertrouwelijk hebben ingediend bij de Amerikaanse toezichthouder. Aan het einde van de zomer of in het najaar zou de beursgang dan concreet worden. Goldman Sachs en J.P. Morgan begeleiden het proces.

Het is nog niet duidelijk hoeveel aandelen er in omloop worden gebracht. De prijs per aandeel wordt op een later ogenblik bepaald.

Sinds de oprichting in 2012 haalde Elastic van Steven Schuurman en Shay Banon in totaal 104 miljoen dollar venture capital op in drie rondes.

In het voorjaar van 2016 zei Schuurman tegen Emerce al dat hij het bedrijf voor 2021 naar de beurs wilde brengen.

Dit bericht is 9 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond