Deel dit artikel
-

Elastic koopt Amerikaanse start-up

Elastic, een Nederlandse hofleverancier van technologie aan Silicon Valley, heeft een vernuftige start-up gekocht om softwareschrijvers makkelijker naar code te laten zoeken.

Het gaat om de overname van Insight.io uit Palo Alto. Hoeveel geld met de overname is gemoeid houden de partijen voor zich. Voor zover bekend had het nog geen venture capital aangetrokken en reageert Elastic op de populariteit van de toepassing onder zijn eigen gebruikers.

Insight ontwikkelde een technologie waarmee ontwikkelaars op semantisch niveau kunnen zoeken in de broncode van hun werk. Het zoekmiddel begrijpt als het ware de inhoudelijke connotatie van de zoekopdracht. “Ontwikkelaars kunnen hierdoor bijvoorbeeld naar code zoeken die bij een specifieke functionaliteit van een app hoort”, legt de koper uit. Er is ondersteuning voor onder meer C/C++, Java, Scala, Ruby, Python en PHP.

Elastic ontwikkelt software om enorme hoeveelheden data snel te kunnen doorzoeken. Denk petabytes in milliseconden. De software wordt gebruikt door grote techpartijen als Deutsche Telekom, Oracle en Microsoft maar ook door organisaties als Airbus, Grab GoDaddy, BBC en Zalando.

Foto: Arjan (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond