Deel dit artikel
-

Elastic vraagt beursnotering aan

Softwarebedrijf Elastic uit Amsterdam vraagt een beursnotering aan bij de New York Stock Exchange. Na Adyen het volgende succesnummer voor de lokale technologiesector.

In de aanvraag voor de notering zegt Elastic dat het honderd miljoen dollar wil ophalen. Dat bedrag ligt nog lang niet vast aangezien het prospectus nog niet meldt hoeveel aandelen tegen welke prijs zullen worden aangeboden.

Wanneer de beursgang exact plaatsvindt, staat ook nog niet vast. Het bedrijf begint nu de rondgang op de markt langs potentieel geïnteresseerd partijen om het uitleg over het bedrijf te geven.

Kenners houden er rekening mee dat Elastic tussen de drie en vier miljard dollar waard is.

In het jaar dat eindigde op 30 april boekte Elastic een omzet van 159 miljoen dollar. Dat is een stijging van het jaar daarvoor. Vrijwel de complete omzet (93%) is afkomstig uit abonnementen. Er is een vaste en grote gebruikers van de zoek- en analysetechnologie.

Elastic ontwikkelt software om enorme hoeveelheden data snel te kunnen doorzoeken. Denk petabytes in milliseconden. De software wordt gebruikt door grote techpartijen als Oracle en Microsoft maar ook door honderdduizenden andere organisaties.

De grootste concurrenten op het gebied van search zijn bedrijven als Solr, Google, Oracle, Microsoft en HP. Op het gebied van SaaS-infrastrucuur is Amazon een tegenhanger. Dat verwerkte open source-componenten van Elastics software in de Amazon Web Services.

Sinds de oprichting in 2012 haalde Elastic van Steven Schuurman (foto) en Shay Banon in totaal 104 miljoen dollar venture capital op in drie rondes.

In het voorjaar van 2016 zei Schuurman tegen Emerce al dat hij het bedrijf voor 2021 naar de beurs wilde brengen.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

2 Reacties

Leonard wolters

Super knap. En lees de cijfers…. Zie ook https://www.saastr.com/9-things-i-learned-from-elastics-s-1-ipo-filing/

In een woord: waanzinnige groei

Ben Sestig

Heel vet interview, goede lengte, goede vragen, nog betere antwoorden

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond