Deel dit artikel
-

Elon Musk laat Twitter los

Ondernemer Elon Musk ziet naar eigen zeggen af van de overname van Twitter. Reden is dat het socialemediabedrijf niet kan bewijzen dat valse accounts minder dan 5 procent van het totale aantal gebruikers uitmaken.

In juni gaf Twitter Musk toegang tot een databank met ruwe gegevens over honderden miljoenen dagelijkse tweets.

‘De heer Musk beëindigt de overeenkomst omdat Twitter meerdere bepalingen van die overeenkomst heeft geschonden, valse en misleidende verklaringen lijkt te hebben afgelegd en Musk waarschijnlijk een materieel nadelig effect van het bedrijf zal ondervinden’, schreven de advocaten van Musk in een brief aan Twitters Chief Legal Officer Vijaya Gadde.

Het afketsen van de overeenkomst betekent dat Musk een boete van 1 miljard dollar moet betalen, al schatten experts in dat er een langdurige rechtszaak zal volgen.

Algemeen wordt aangenomen dat Musk eruit wil omdat de markten er slecht voorstaan, en de aandelen van Tesla, zijn belangrijkste bedrijf, zijn gehalveerd. Half mei was de eigen aandelenkoers van Twitter gedaald tot minder dan 40 dollar per aandeel, en dat was nog 54,20 dollar per aandeel toen Musk in april met de overname instemde.

Twitter zal juridische stappen ondernemen als Musk zich niet aan de afspraken houdt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond