Deel dit artikel
-

Elon Musks Starlink wil naar de beurs

Raketbedrijf SpaceX van Elon Musk zal waarschijnlijk het bedrijfsonderdeel Starlink naar de beurs brengen. Investeerder kunnen dan een stukje infrastructuur kopen voor breedbandinternet via duizenden ruimtesatellieten.

De CCO van het bedrijf, Gwynne Shotwell, noemt het tegen persbureau Bloomberg ‘waarschijnlijk’ dat er een spin-off plaatsvindt van Starlink en dat een deel van de aandelen publiek verhandelbaar wordt.

Wanneer dit plaatsvindt en hoe groot het gat tussen idee en uitvoering is, geeft ze niet aan.

SpaceX is een privaat gefinancierd bedrijf dat nu vanwege zijn operationele praktijk en plannen op 33 miljard dollar wordt gewaardeerd. Eigenaar Elon Musk zei eerder al dat hij het vervoersbedrijf niet naar de beurs wil brengen. Voor breedbandproject Starlink gelden andere ideeën.

Starlink kreeg twee jaar geleden van de Amerikaanse toezichthouder FCC goedkeuring om een wereldomspannende infrastructuur te bouwen voor breedbandinternet via ruimtesatellieten. Dit hangen betrekkelijk laag boven de aarde waardoor hoge snelheden en lage latency mogelijk zijn.

In mei 2019 werden de eerste zestig kleine satellieten in een baan om de aarde gebracht. Er zullen nog tientallen lanceringen volgen om uiteindelijk duizenden nodes in de omloop te brengen.

Aflevering eerste batterij satellieten vorig voorjaar:

Foto: SpaceX (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond