Deel dit artikel
-

Emerce Fashion: Onderbuik kost geld, A/B-test is beter

“Werken met data is beter dan op je onderbuik. Uiteindelijk levert het betere conversies op”, vertelt Danny Steigerwald op Emerce Fashion. Met Marlinde Schenk legt hij uit waarom.

Schenk en Steigerwald spreken op de nieuwe videocollectie Emerce Fashion. Ze richten zich in hun vraaggesprek met interviewer Ronald ter Voert op het nut en de noodzaak van A/B-testen. Dat is in hun ervaring nog steeds geen open deur, want ze merken dat onderbuiken vaak voorrang krijgen op gericht testen.

Testen voor conversie-optimalisatie houdt in, dat een gespecialiseerd bedrijf kijkt naar de hele funnel vanaf het moment dat iemand op een site komt en deze weer verlaat. In het geval van e-commerce gebeurt dat bij voorkeur met een gevulde boodschappentas. Gebeurt dat niet dan kijken de specialisten naar de oorzaak daarvan. Tevens kijken ze naar welke reclameboodschap, op Google of social media, het best scoort.

Schenk: “Je ziet vaak dat mensen teruggrijpen op processen die vroeger ook werkten. Die zullen nu ook wel werken.” Steigerwald: “Dat is uit onwetendheid. Er is vaak veel data in huis, uit de site en social media, moet je daarmee omgaan om doel X te bereiken? Dat is een grote vraag.”

Bedrijven die nog niet aan conversie-optimalisatie doen, zien vaak de kosten van het werk en niet de opbrengsten die het kan brengen. Winkels die de verkopen willen opschroeven, richten zich daarom in de ogen van Steigerwald overwegend op alleen de conversie. Niet het proces dat daar aan vooraf gaat.

Schenk: “Als winkels niet testen, doen ze dat omdat er enkel naar de korte termijn wordt gekeken. Wij bekijken het hele proces vanaf awareness en traffic tot de conversie. Als je dat hebt doorgrondt, kun je beter budget gaan toewijzen binnen die keten.”

De specialisten van WeConnect halen in de awarenessfase nog steeds de beste resultaten met Instagram en Facebook, al is TikTok een hele degelijke opkomende partij. Deze app werkt fundamenteel anders dan de apps van Meta.

em>*) Na registratie zijn alle negen presentaties en interviews op Emerce Fashion gratis te bekijken. Een video duurt gemiddeld tussen de twintig en dertig minuten en zit vol actuele marktinzichten.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond