Deel dit artikel
-

Eneco leverde 145.000 exemplaren van slimme thermostaat Toon

Energiebedrijf Eneco heeft meer dan 145.000 exemplaren verkocht van zijn slimme thermostaatmeter Toon. Dat blijkt uit de toelichting op de halfjaarcijfers van vanochtend zijn gepresenteerd.

Eneco zegt flinke stappen te zetten in de verdere ontwikkeling van haar intelligente Toon thermostaat. Het bedrijf introduceerde een nieuwe functie op Toon die de gebruiker in één oogopslag laat zien hoeveel elektriciteit zijn zonnepanelen opwekken. Eneco wil ook een rookmelder lanceren die binnen- en buiten het huis zorgt voor een alarmering.

Toon wordt nu ook te koop aangeboden aan consumenten die geen leveringscontract hebben bij Eneco en er is een Toon beschikbaar voor stadsverwarming.

Deel dit bericht

3 Reacties

Natasja Voogt

Toon werd geïntroduceerd in januari 2012. Na 3,5 jaar heeft Eneco er 145,000 verkocht. Op een totaal van 2,1 miljoen Eneco klanten is dat dus een penetratie van 7%. Is dit nu een succes of niet?

EVDP

@ Natasja, je geeft het antwoord zelf al. Het is in ieder geval zeker dat niet alle Toon thermostaten ook in gebruik zijn. Ik heb er hier al 3 jaar een liggen in een doos.

Aron

Wat veel mensen niet weten is dat de energiemaatschappijen er zelf belang bij hebben dat we met zijn allen energie precieser gaan meten. Het voordeel voor de consument wordt veelal gecommuniceerd nl. energie dus geld besparen, maar wat net zo belangrijk is om te weten is dat dit soort producten hen in staat stelt om je verbruik en de momenten waarop je energie afneemt in kaart te brengen. Daarmee (technisch verhaal, ik bespaar jullie dat) kunnen ze uiteindelijk de prijs van energie in hun voordeel sturen en ga je dus mogelijke meer betalen dan wanneer deze data niet in kaart gebracht kan worden…
Denk er dus ook goed over na wat je met producten als de Toon wilt doen. Daarmee is het zeker geen slecht product of service, je weet alleen de halve waarheid….

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond