Deel dit artikel
-

Britse marketingconsultants Stream:20 landen in Nederland

De Britse online marketingconsultancy Stream:20 is van start gegaan in Nederland. Leon Gerrits, overgestapt van Yieldr, is met Ruud Verdellen, verantwoordelijk voor het ontginnen van de Nederlands en de Duitse markt.

Het kantoor aan de Zuidas in Amsterdam fungeert als uitvalsbasis voor het tweetal dat voor Stream:20 alle Europese activiteiten buiten Engeland moet gaan opzetten. Daarbij ligt de eerste nadruk op Nederland en Duitsland, maar het hoeft niet lang te duren voordat ook een begin wordt gemaakt met bijvoorbeeld de Spaanse markt, waar al concrete gesprekken zijn gevoerd.

Gerrits en Verdellen zijn in dienst van Stream:20 om opdrachtgevers bekend te maken met de Engelse dienstverlener en werk binnen te halen. Dat wordt vervolgens opgepakt door een team waar in totaal vijftig consultants in zitten. Naast het hoofdkantoor in London is er ook een vestiging in Silicon Valley.

“We doen consultancy in de brede zin van het woord op het gebied van online marketing. Dat doen we als onafhankelijke partij, dus zonder voorkeuren of deals met leveranciers of speciale partners. We verdienen niet aan media, maar puur aan uren geleverd werk.” De consultants zitten de meeste tijd in huis bij de opdrachtgever.

Sinds vorige maand is het elf jaar oude Stream:20 onderdeel van het Amerikaanse beursgenoteerde bedrijf CACI. Het is nog niet duidelijk of de Europese activiteiten onder de vlag van Stream:20 worden opgetuigd of als CACI.

Gerrits over zijn vertrek bij Yieldr: “Ik wilde bedrijven in wat bredere zin kunnen helpen met online marketing vanuit een adviserende rol.” Zijn collega Ruud Verdellen woonde hiervoor tien jaar in Londen en werkt sinds 2,5 jaar voor de Engelse marketingconsultancy.

Foto: Udo Geisler (cc)

Deel dit bericht

1 Reactie

j.verdellen

Goed

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond